O nama

H&S Fruits d.o.o.

H&S Fruits je kompanija koja je nastala kao zajednički projekat kompanije „Stanić doo“ iz Arilja i „Holder Fruits kft“ iz Budimpešte, a kao rezultat saradnje vlada Srbije i Mađarske i saradnje Razvojne agencije Srbije i HEPA – mađarske agencije za promociju izvoza. Izgradnja fabrike počela je 2019. godine, a sa radom je počela 2022. godine. Simbolika imena kompanije H&S Fruits, pokazuje moto naše saradnje, zajedničkim znanjima, dopunjujući i prateći jedni druge do uspešnog proizvoda.

Vizija kompanije nastala je na temeljima bogate voćarske tradicije Arilja i okoline. Ovo podneblje ima povoljan geografski položaj, pogodnu klimu i plodnu zemlju što je osnova za uspešno bavljenje voćarstvom. Tokom godina tradicionalnu proizvodnju dopunjavali smo novom opremom, novom tehnologijom i naučnim znanjima, ostajući verni ideji da finalni proizvod bude najboljeg kvaliteta.

0 kg
prirodnog voćnog pirea dnevno
1 kg
koncentrisanog pirea za 1h

Vodeći se vizijom konstantnog napretka, stvaramo firmu koja će celom kraju Zapadne Srbije doneti veće prihode od rada na poljoprivrednim  kulturama i sigurnost proizvođačima za plasiranje proizvoda. Za našu strategiju uspeha bitno je stabilno poslovno i društveno okruženje, a cilj kompanije je da stvori mogućnosti koje će doneti dobrobit ne samo proizvođačima nego celom kraju. Najbolje uloženo vreme je ono koje smo uložili u edukaciju i deljenje znanja. Iskustvo od pola veka u gajenju maline nadograđeno stručnim znanjem naših tehnologa formula je kojom kreiramo proizvode. Naš cilj su proizvodi kojima će krajnji potrošač biti zadovoljan. Da bismo to
uspeli, bitan je ceo proces stvaranja, od sadnje voća, tretiranja, branja, transporta, proizvodnje, pakovanja do distribucije.

0
teglica džema na sat
0
zaposlenih
0 kg
koncentrovane voćne kaše po satu

Ključ dobrog proizvoda je kvalitetna sirovina, zbog toga voće nabavljamo od ljudi sa kojima nas vezuju zajednički ciljevi i način poslovanja. Naš dobavljač je firma „Stanić doo“, na čijim temeljima je nastala kompanija. Ova firma je lider u proizvodnji i preradi voća širokog spektra. Poseduje kvalitetan tim stručnjaka, internu laboratoriju kao i poljoprivredne apoteke u kojima su zaposleni eksperti agroekonomije, posebno orijentisani na kvalitet đubriva i pesticida jer je bezbednost hrane imperativ. Stalnim unapređivanjem proizvodnje i višedecenijskim iskustvom pozicionirali su se na tržištu kao simbol kvaliteta. Postoji izreka da svako voće ima svoje vreme. Tradiciju se poštuje, od nje se uči, ali za uspeh je potrebno prilagoditi se potrebama savremenog doba i načina života. Zbog toga je cilj kompanije „Stanić doo“ da sezonsko voće u zamrznutom obliku bude dostupno tokom cele godine,  čuvajući ukus i kvalitet. Najnovija istraživanja pokazuju da voće i povrće, zamrznuto na pravilan način, sadrži više blagodeti i iskoristivih materija nego sirovo.

Danas je briga o zdravlju potrebnija nego ikada pre. Ne želimo da zdrava hrana bude luksuz, nego potreba za društvo u celini. Trudimo se da naši proizvodi zadovolje sve standarde kvaliteta, ali i da prate savremen način života. Pored prednosti za zdravlje, zamrznuti proizvodi su ekonomičniji, štede vreme i pogodni su za sve namene. Verujemo da hrana treba da bude što bliža izvornom obliku i kao takva svima dostupna. Mogućnost da proizvodimo i distribuiramo zdravu hranu vidimo kao strast, ali i kao obavezu prema generacijama koje dolaze, ostavljajući im u nasleđe kvalitetne proizvode i kulturu brige o zdravlju i sredini u kojoj živimo. Na tragu tih principa i novih poslovnih izazova, odlučili smo da uvođenjem inovacija i unapređivanjem znanja i procesa proizvodnje i istovremeno prateći potrebe tržišta, ponudimo nove proizvode. Tako se rodila ideja o kompaniji H&S Fruits.

Šireći vidike i smisaone horizonte i prateći razvoj nauke i tehnologije, odlučili smo da tržištu  ponudimo aseptik voćne kaše. Kako je bezbednost hrane najvažnija u industriji, aseptična obrada doživljava stalni rast i uspon. Prednosti ovog načina obrade hrane su brojne, a najvažnije su duži rok trajanja proizvoda, eliminacija veštačkih konzervanasa, poboljšana nutritivna svojstva, lakši transport i način čuvanja, dostupnost i šire mogućnosti upotrebe. Kaše nastale na ovaj način zadovoljavaju sve zahteve potrošača svih kategorija jer naša proizvodnja osigurava očuvanje kvaliteta i ukusa voća.

Vođeni vizijom da ponudimo proizvod koji zadovoljava sve standarde kvaliteta, posebno smo vodili računa da naše aseptične kaše budu lako dostupan proizvod koji će ukusom i kvalitetom doprineti zdravlju. Živeći u vreme pandemije, sve je veća svest i briga o hrani koju koristimo. Naše kaše sadrže antioksidante, vitamine, minerale i ostale korisne sastojke i predstavljaju zdravu zamenu tradicionalnim visokokaloričnim poslasticama, jačajući imuni sistem i sprečavajući oksidativni stres. Čuvajući ukus i voćne šećere, mogu pozitivno uticati na raspoloženje. Spektar upotrebe kaša u kulinarsrvu je veliki. Posebno je važno što se može koristiti u pripremi hrane kao zaslađivač i zamena za beli šećer koji sadrži visok glikemijski indeks.

Pored aseptik voćnih kaša proizvodimo i džemove tradicionalnih ukusa, ali unapređenim tehnološkim procesima. Polazne sirovine vrhunskog kvaliteta i tradicionalna receptura, unapređeni znanjem naših stručnjaka, recept su za kvalitetan finalni proizvod. Cilj nam je da naši džemovi postanu deo vaše svakodnevne ishrane i da njihov ukus bude asocijacija na vaše posebne trenutke. Upotreba džema je široko rasprostranjena u svim svetskim kuhinjama, a istorija proizvodnje datira daleko u prošlost. Zbog toga smo svesni obaveze da moramo ponuditi kvalitetan proizvod sa maksimalno sačuvanim ukusom i nutritivnim osobinama.

Naše proizvode distribuiramo nakon što ispune sve potrebne standarde kvaliteta, sa našim partnerima radimo na maloprodaji širom sveta što je privilegija, ali i obaveza da napravimo i isporučimo kvalitetne proizvode koji će postati simbol ne samo kompanije nego celog našeg kraja.

Naša vizija je da za nekoliko godina izgradimo brend koji će u svetu biti prepoznatiljiv po praćenju i uvođenju inovacija, kao i stalnim investiranjem u znanje i proces proizvodnje. Cilj nam je da budemo konkurentni u svetu u ovoj oblasti prerade voća, ali i prepoznati kao simbol kvaliteta proizvoda.

Da bismo uspeli, moramo se držati najviših standarda kvaliteta u svim segmentima. Sve proizvode pakujemo u našim pogonima kako bismo maksimalno kontrolisati kvalitet. U našoj laboratoriji radimo redovne i nasumične mikrobiološke testove i analize ostataka pesticida na voću kako bismo bili sigurni da proizvodi koje dobijamo ispunjavaju sve svetske standarde bezbednosti hrane.

Održivi razvoj

Inspirisani našim bogatim nasleđem, moramo da izgradimo održiv dom da bismo imali pravo da budemo partner od poverenja za naše potrošače i kupce, naše ljude i naše zajednice.

Održivo delovanje i korporativna odgovornost imaju dugu tradiciju u obe kompanije. Razmišljamo o  generacijama koje dolaze, ne  o kratkim vremenskim periodima.

Ključ održivog uspeha na tržištu leži u pouzdanosti naše organizacije, poštovanja visokih standarda kvaliteta, bezbednosti proizvoda uz poštovanje racionalnog korišćenja prirodnih resursa. Ekonomija i ekologija ne predstavljaju za nas suprotnosti.
Izbornik