Jabuka

Moguća pakovanja gotovog proizvoda

Verujete li da je jabuka na naš jelovnik stigla ravno iz raja? Da je ona simbol požude, ljubavi i večne mladosti? Ovi epiteti odražavaju ljudsko divljenje prema tom voću. Jabuka na dan i lekar Vam ne treba. Svi smo čuli za ovu izreku, makar jednom u životu. I onaj koji je prvi ovo rekao, očigledno nije preterivao.

Još malo detalja

Jabuke su kod nas veoma popularno voće, koje sadrži antioksidante, vitamine, vlakna i niz drugih hranljivih sastojaka. Zbog mnogih hranljivih sastojaka, zdravstvenih prednosti jabuka je mnogo.

Jabuke pružaju čitav spektar hranjivih sastojaka koji mogu imati pozitivan uticaj na mnoge aspekate čovekovog zdravlja. Jabuke mogu pomoći u smanjenju rizika od raka, gojaznosti, bolesti srca, dijabetesa i uticati na poboljšanje brojnih tegoba vezanih za varenje.

Kada se u Srbiji pomene voće kog ima u svako doba godine, najveći broj ljudi će odmah pomisliti na – jabuku. Bilo da je crvena, žuta ili zelena, sočna jabuka se može kombinovati sa svim namirnicama i ukusima jela, a o tome koliko je zdrava i dobra za naš stomak svedoče i nutritivne vrednosti jabuke.

Naime, nauka bez rezerve tvrdi da je jabuka jedna od najzdravijih namirnica zahvaljujući svojim izuzetnim sastojcima. Jedna jabuka, srednje veličine teži oko 182 grama i ima tek oko 95 kalorija, obiluje mnogim mikro i makronutrijentima.

Hiljadama godina unazad se jabuke pojavljuju kao osnovno voće u gotovo svim kulturama sveta. Jedan od razloga njene rasprostranjenosti i popularnosti jesu njena lekovita svojstva.

Danas je sva ta prastara uverenja moguće i dokazati, savremenim laboratorijskim analizama i istraživanjima, tako da su se lekovitim svojstvima jabuke  bavile stotine studija i radova, sve da bi se razumelo kako je i zašto jabuka jedan od najzdravijih voćnih proizvoda.

Pogledajte još proizvoda

Izbornik